onsdag

Möjligt att det märks på min uppdatering att jag är tillbaks i verkligheten. Äntligen är lite jobb och allvar tillbaks i min vardag. Min fot mår fortfarande bajs men tacka vet jag kassa-jobb och underbara kollegor! I dagarna som gått har vi hunnit göra mycket i hemmet. Jag har köpt nya barstolar till köket och lyckats montera ihop de helt själv, stolt tjej! En hel del smått och gott har inhandlats till köket och övriga hemmet och det börjar mer och mer kännas som hemma. Det kliar i mina inredar-fingrar och jag önskar att jag hade all tid i världen och oändligt mycket med pengar att spendera på alla rum! Matsalen börjar i alla fall likna något nu och det ska bli SÅ kul att inviga den med mina fina tjejer på lördag! Alkoholen ska flöda! 

Ikväll mjukstartar handbollen igen. Match för tjejerna mot div 4, ska bli roligt att se! Ska även bli himla kul att träffa alla efter så lång tid som hunnit gå!

en onsdagseftermiddag


Yes! Ni ser alldeles riktigt, halsduken och skinnpajjen var på! Jag har varit utanför ytterdörren! True story! En cykeltur och ett kort möte och nu är vristen svullen som en megastor köttbulle. Fint.

onsdag

Var tog det så otroligt härliga vårvädret vägen? Värmen finns visserligen kvar men jag saknar solen. Inget härligt solljus som sipprar fram igenom persiennerna. Jag vill kunna gå ut och njuta av värmen i ett par coola solglajjor balanserandes på nästippen utan att känna mig larvig. Jag vill gå ut i det fina vårvädret och promenera runt hela stan i ett raskt tempo. Åh vad jag önskar att min fot blir hel snart så att jag slipper oroa mig för smärta och ostadiga steg. Är trött på att se hur staden förändras genom ett fönster. Vill vara på plats. Vill se hur den sista snön smälter undan och hur vattenpölar bildas för att sedan rinna iväg och försvinna. Vill vara där! Vad jag behöver är civilisation, sällskap och lite action. Blir tokig av att bara sitta hemma.

tisdag kväll

Sitter och filosoferar över en kopp te, ensam i min älskade soffa, kikar omkring i vår fina lägenhet och njuter. Jag känner mig verkligen hemma här. Det här är hemma för mig, inte så konstigt kanske - Home is wherever I’m with you. Är lycklig som får dela allt det här med min underbara karl, världens finaste pojkvän, min fantastiska sambo! Oj vad vuxet det lät. I övermorgon får vi hem det nya matbordet och då får vi ytterligare ett rum att sätta klorna i och chansen att börja inreda, längtar lite smått. Snart snart snart har vi nått vårat mål, ett färdigställt hem! Hur underbart? Nu desperate housewifes följt av cougar town. Återigen, hur underbart?


tisdag

Suttit ute på balkongen och solat näsan hela morgonen. Klarblå himmel, vindstilla och 22 grader varmt. Perfektion. Fräknar börjar titta fram. Tror inte jag njutit av solen såhär sedan i somras! Nu har morgonsolen försvunnit runt husknuten, då är det inte fy skam med ytterligare en balkong där solen får skina fram till kvällen! Härligt.
Igår fick jag mycket gjort. Lägenheten börjar mer och mer kännas som ett hem. Gardiner kom på plats, skräp och kartonger for ut och den mysiga hemma-känslan infann sig! Nu ska jag börja laga mat, straxt kommer lillebror förbi för lite lunch, tror det får bli thai! I eftermiddag ska jag fortsätta leta efter inredning om jag orkar och har råd, haha.


måndag

Hej. Utan något egentligt att säga nöjer jag mig med ett hej idag! Eller nej, lite mer får ni. Jag har köpt fyra uppsättningar med gardiner, lagt rosor på morfars grav och ätit lax till kvällsmat. Hejdå.

lördag

Godkväll! Fy satan vad lång dag det här varit! Tidig morgon då klockan ringde redan vid sex, iväg till jobbet och där var det full fart från öppning till stängning! Haft ovanligt mycket kunder idag, vilket känns rätt typiskt eftersom att sara och jeffe valde att komma förbi idag för att hålla mig sällskap. Haha, han knappt hälsa på de! Efter jobbet bar det av hem till Tessan, där har jag fikat och suttit barnvakt åt hennes systers två underbaringar! Nu är jag hemma i alla fall, väntar på hemkörning från Indra och snart kommer chricka och johanna hit för lite vin och babbel! Ska bli supertrevligt! Puss  


Till alla deltagare på drinkkvällen - försvarstal

Jag blir lite smått sur och irriterad på frida som underskattar mig och mina kvalitéer! Nog för att jag haltar omkring här hemma och tycker synd om mig själv men det är fan inte ok att klanka ner på en handikappad!
"Lovisa Nilsson kommer inte ens kunna bära fram sina drinkar när hon och hennes nya bästis vid namn "käppen" sitter ihop, väldigt vad bra kompisar man kan bli på en sån kort tid.... Om hon nu mot förmodan tar sig fram finns ändå risken att hon ramlar och skadar sig ytterligare en gång, att gå runt med en gaffel i strumpan kan vara näst intill livsfarlig."
Jag vill bara att hon och alla ni andra ska ha klart för er att jag inte är borträknad! Jag är ert största hot, er största konkurrent! Bråka aldrig med Bamse! För även om det är så att jag måste köpa en rullator eller en rullstol för att lyckas servera mina drinkar så kommer jag likt förbannat att göra det! För vad tror ni att jag har gjort under mina sjukskrivna dagar om inte förberett mig för våran coctailkväll? I snart tre veckor har jag experimenterat, blandat och mixat ihop olika sorters drinkar för att vara hundra procent säker på att mitt tävlingsbidrag blir perfekt, jag kommer bjuda på en riktig smaksensation! Så under tiden ni suttit i skolbänken, vänt hamburgare på McD eller varit upptagna med att vara gravida har jag suttit här hemma berusad och nöjd med en tävlingsinstinkt som heter duga! BRING IT ON!


torsdag kväll

Sitter och väntar på att min jöns ska komma hem från träning! Ikväll blir det god mat, landskampen och förhoppningsvis en bra film! Har gjort chicken pita, det doftar gott i hela köket och jag är vrålhungrig så nu får han minsann komma hem snart! Trevlig kväll vänner!  


haha

Åh vad jag älskar youtube tråkiga torsdagseftermiddagar som denna! Titta bara på det här klippet! Funderar skarpt på att börja följa big brother slaviskt, kan nog få mig ett gott skratt dagligen om jag gör det! "Vi måste göra en låt av det hära, joho, in i studion! Jag menar allvar, någon måste signa med dig!" Är hon sann? Jag kissar på mig.



Och titta på den här sötnosen, jag är kär!

Morgonstund

Startade morgonen med en kokhet dusch, så nu sitter jag här i min mysiga morgonrock med nytvättat hår och luktar lavendel! Ska mysa ner mig i soffan, äta en god frukost och titta klart på filmen jag somnade ifrån igårkväll - det blir en bra start på dagen! Har inga planer för restrerande timmar av denna torsdag, men det blir nog en lugn dag för min fot värker som tusan! Någon som vill komma förbi och fika? ♥

wednesday by night


Kalaset var mysigt, god mat och massor av tårta. Återigen hemma i min älskade soffa, sitter här med datorn i knät och läser bloggar! Det är fotboll på tv nu, no thanks. Det innebär att jag istället hoppar i duschen, tar på mig en gosig tisha som rymmer två av mig, värmer en kopp te och myser ner mig i sängen med en bra film. Ja, så får det bli! GODNATT.


hektiskt och så lite kalas

Haft två maskiner med tvätt igång idag, diskmaskinen har gått på högvarv, en snabbstädning har jag tagit itu med, present har inhandlats samt mat och lite annat strunt. Alldeles straxt är det kalas, Anna fyller år idag. Det har varit full rulle hela dagen men alldeles snart ska jag få slappna av med härligt sällskap och lite tårta. Kom precis på att jag aldrig visat några bilder på köket sedan det blev klart, så här kommer det:


...
Och här en bild på min underbara vän och syster (Ja, jag kallar henne syster) Anna Fredrika Asplund!

För tidigt för att komma på någon bra rubrik

Lite smått halvvaken, trött som tusan! Grävmaskiner utanför mitt fönster men det ska man väl lyckas ignorera? Nu sover vi en timme till, eller två, och drömmer om homestylade lägenheter, hundvalpar, romantiska stunder och annat som svävar på rosa moln! GODMORGON allesammans... Snart i alla fall!

Home is wherever I’m with you

Man, oh man, you’re my best friend, I scream it to the nothingness
There ain’t nothin’ that I need
Well, hot & heavy, pumpkin pie, chocolate candy, Jesus Christ
There ain’t nothin’ please me more than you
Ahh Home
Let me come Home
Home is wherever I’m with you

Åh herregud!

Sitter och tittar på bilder från sommar 10 (Ja, jag längtar efter sol och värme mer än nånsin just nu) och hittade den här bildserien som får mig att skratta så jag kiknar! Från bröllopet i Estland, mycket mycket sent på natten: två genier spekulerar! I love it! Och t.o.m. dör lite.


solen skiner men det blåser kallt i skuggan

Kom precis på att det är den 15e idag, det vill säga lönedag! Pengar rullar in på kontot och jag sitter här mätt och belåten efter en god lunch! Skulle helst vilja spendera dessa pengar på kläder, smink och hudvård men jag har lärt mig den tuffa vägen att vuxenlivet inte är så flott! Man kan tydligen inte få allt man vill ha? Heminredning och möbler är ett måste i detta nu, så byebye drömkreationer och magic powder and hello gardinstänger och ryamattor!

Och frida, jag saknar dig!!

monday by night

Sorgligt att jag skriver igen, eftersom att jag egentligen inte har någonting att dela med mig av! Men jag har haft världens i särklass tråkigaste kväll! När Simon gick och la sig redan vid halv åtta sjönk liksom mina förhoppningar för kvällen! Han har fått sig en släng av "två-dagar-efter-bakfylla", eller enligt honom själv "allvarliga sjukdoms-symtom" så medans han ligger och sussar sött sitter jag uppe och rullar tummarna! Det innebär: slötitta på tv, läsa bloggar, leta goda drinkrecept och ta egopics!



Bullkalas med mina fina

Fick en jättemysig eftermiddag tillsammans med jeffe och sara! Latte och nybakade bullar, Lovisa kan! Satt och pratade i timmar och tiden bara rann iväg! Supertrevligt, verkligen! Mycket framtidssnack, planer och idéer dök upp! Ser fram emot både sommaren och kommande helger just nu! Coctailkväll är vad som står högst på listan! Tjejkväll med drinkar, lite uppklätt och sminkat, kan man önska sig bättre? Planering är ju sen tidigare känt inte min starkaste sida men jag tänkte förvåna alla och visa lite framförhållning denna gång! Tror minsann jag ska göra ett fb-evenemang redan nu!


Lördagen var verkligen superlyckad! Kanonk...

img_9672 (MMS)

Lördagen var verkligen superlyckad! Kanonkul 30-årsfest och en lååååång och rolig efterfest! En sån där med popcorn och drinkar, riktigt guld! Igår mådde jag apa men det fick det vara värt! Idag har jag bakat kanelbullar, mina fina vänner kommer nämligen snart hit och fikar!


lördag

Mormor och bror på fikabesök, storhandling hängandes på kundvagnen (fiffigt), frisyren vackert toppad av sussanne, matlagning och rödvin tillsammans med pojkvän (stod ensam för rödvins-intaget, otippat), flodhästfot och tyck-synd-om-mig-själv-tårar, mys i soffan med skavlan och en riktigt bra film. Det var min fredag det! Bra fredag där jag levde på ruset efter tjejernas vinst mot nyköping! Nu sitter jag i min gosiga morgonrock och är varm och go i magen efter morgonens första tekopp! Om några timmar går tåget mot Stockholm och ikväll är det party. Har övat in några riktigt grymma moves hängandes på kryckorna. Kommer nog bli en bra kväll! Ja, om Frida Persson ger sig fan på att svara på mitt sms vill säga! GODMORGON!


+-+-+

Simon säger till sin nyvakna, morgontjuriga flickvän som inte fått se solljus på över två veckor: "Men älskling, vad brun du är... Du ser ju riktigt solbränd ut!" Och hånler! Fuck him! Om jag kunnat hade jag sparkat till honom hårt som satan med min missbildade blåa fot! Nu längtar jag till sommaren mer än någonsin, jag ska bevisa för honom att minnsann jag också kan få färg och att jag inte är född albino! I övrigt sitter jag skönt tillbakalutad i soffan och pluggar, gick upp med tuppen imorse (Och nej Simon, jag menar inte dig!) och har suttit och lekt geni hela morgonen och förmiddan! Börjar bli lite småtråkigt och känns inte så lockande längre! Min mage låter värre än en motor på högvarv för att jag är så hungrig! Tror faktiskt att jag håller på att dö. Himla tur att jag lagade spagetthi och köttfärssås i mängder igår som hade kunnat räcka åt ett helt rugbylag! Nu ska det få mätta min mage! Det var väl allt för nu. Nej. En bild också.


+++

Eftersom att jag på smått börjat kunna gå igen (=halta mig fram som en gumma på 80 år) tänkte jag försöka göra något vettigt av den här dagen. Sortera bort flyttkartonger ur lägenheten, ta hand om lite tvätt och kanske leta upp något att ha på mig till helgens 30års-kalas? Good luck to me och godmorgon på er!


finfina semlor

img_0479 (MMS)

Idag har jag haft fia på besök, och åh vad hon gjorde mig glad! Hon dök upp med sitt glada humör och med nybakade semlor! Underbara vän! Jag har ätit skadligt mycket semlor på senare tid, det är inte bra för mina redan existerande lovehandles men det är ju så sablans gott!


min älskade vän

Söndag den sjätte mars tvåtusenelva, jobbiga jobbiga jobbiga dag! Trodde aldrig att det skulle kännas så tungt att behöva ta farväl, men det gör så extremt jävla ont! Att hon låg där, världens sötaste varelse nerbäddad under en rosa filt, helt försvarslös och utan några krafter kvar, det gjorde så ont! Det gör ont i hjärtat, det smärtar i hela bröstet! Min vackra, kloka och annars så glada hund låg där helt utmattad, hon kunde inte resa sig upp och orkade knappt att andas! Det gjorde så ont att bevittna! Det var det jobbigaste farväl jag någonsin tvingats ta, men jag är så glad över att jag var på plats när hon somnade in! Min söta fina Molly, som funnits i mitt liv så länge jag kan minnas! Åh vad jag kommer sakna henne! Jag undrar: vem ska nu trösta mig när jag är ledsen, sitta längst fram i båten påväg till badplatsen, ligga och sola vid husknuten, vara sällskap vid bordet när vi fikar, tigga efter kärlek eller skälla tills jag blir tokig? Ingen kommer kunna göra det som du! Min älskade, älskade Molly! ♥


en lördag i mars

Suttit skönt tillbakalutad i soffan hela morgonen, varm choklad och skidor på tv! Ihopkurad under täcket med en värkande fot och en krycka som pekpinne! Det blev inte mycket sömn inatt, vilket resulterar i att jag gäspar konstant! Gårdagen bjöd på både semle-kalas hemma hos mor och far och trerätters hemma hos chricka och johanna! Jag är värd en stor applåd som tog mig utanför hemmets dörrar, inte bara en utan två gånger under gårdagen! En taxiresa på 40kr hem till chricka som bor ett kvarter bort (världshistoriens kortaste och billigaste taxiresa?), score! Livet på kryckor är härligt! Chricka, simon och jag visade oss vara ett grymt kock-team, vi lagade mat i världsklass och timeade in så det blev färdigt lagom tills dess att johanna kom hem från sthlm! Vi hade en himla mysig kväll tillsammans. God mat, lite (läs: mycket) vin, musik och babbel! Och klockan tickade på i vanlig ordning! Kom hem vid tvåtiden, nöjd och glad men med en så in i helvetes stor, svullen och värkande fot! Hur hände det? Jag satt ju stilla precis hela kvällen! Lyckades inte somna förns det började ljusna, därav tröttheten idag kanske? Hmm...? I eftermiddag ska vi på dop, lilla Tindra ska namngivas! Har inte en aning om vad jag ska ha på mig, vad fan har man på sig på dop? Och vad fan kan jag ha på mig? Igår lyckades jag inte få av mig mina leggings-byxor för att foten hade svullnat upp så dant, haha! Ja ja. Nu: fortsatt soffhäng, ipren-knaprande och sedan dop!



RSS 2.0